Politica de confidentialitate

Actualizare: 08 Iunie 2016

Echipa VIAJOB incearca sa faciliteze si sa protejeze cat mai mult dreptul dumneavoastra la intimitate si imagine. Viajob.ro doreste sa ofere utilizatorilor servicii cat mai sigure si care sa nu afecteze negativ viata personala a utilizatorilor. De aceea echipa noastra incearca sa se asigure ca informatiile pe care dumneavoastra le introduceti in baza noastra de date sunt folosite numai in scopurile pe care dumneavoastra le aveti in vedere.
Conform Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora, modificata si completata de Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice SC VIAJOB SRL incearca sa administreze in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, a membrilor familiei sau a altor persoane fizice sau juridice. Scopul pentru care colectam datele este de a asigura utilizatorilor nostri servicii, informatii, marketing, reclama si publicitate de cea mai buna calitate.
Sunteti obligati a furniza datele necesare complet si corect pentru oferirea serviciilor puse la dispozitie de catre VIAJOB SRL. Refuzul dumneavoastra, incorectitudinea sau lipsa unor date personale determina imposibilitatea SC VIAJOB SRL de a va oferi servicii de buna calitate.
Prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal se realizeaza prin mijloace computerizate. Viajob.ro respecta cerintele legale si conditiile care sa asigure securitatea, confidentialitatea si respectarea drepturilor dumneavoastra.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se face cu respectarea urmatoarelor principii:
1. Notificarea
SC VIAJOB SRL este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal privind notificarea cu nr. 37542
Prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal se face in temeiul si in conformitate cu prevederile legale din Romania;
Scopul VIAJOB este unul bine determinat, prelucrarea datelor cu caracter personal se face in scopuri bine determinate, explicite si legitime, adecvate, pertinente si neexcesive prin raportare la scopul in care sunt colectate si ulterior prelucrate;
Confidentialitatea datelor este asigurata. Persoanele care prelucreaza, in numele unei institutii, date cu caracter personal au prevazut in contractul de munca si in fisa postului o clauza de confidentialitate a acestor date;
Consimtamantul persoanei pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, cu exceptia prelucrarilor care vizeaza date din categoriile strict mentionate in Legea 677/2001, poate fi efectuata numai daca persoana vizata si-a dat consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru acea prelucrare;
2. Informarea
Informarea persoanelor se face de catre institutia care prelucreaza datele personale ale persoanei vizate.
3. Protejarea persoanelor vizate
Persoanele vizate au dreptul de acces la datele care sunt prelucrate, de a interveni asupra acestora, de opozitie si de a nu fi supus unei decizii individuale, precum si dreptul de a se adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantei de judecata pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care le-au fost incalcate.
4. Securitatea
Masurile de securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite astfel incat sa asigure un nivel adecvat de securitate a datelor cu caracter personal procesate. Conform Legii 677/2001 aveti asigurate urmatoarele dreputuri:
a) aveti dreptul de a obtine de la VIAJOB SRL, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care va privesc sunt sau nu prelucrate de VIAJOB SRL.
b) aveti dreptul de a obtine de la VIAJOB SRL, la cerere si in mod gratuit rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma cu Legea 677/2001.
c) aveti dreptul de a obtine de la VIAJOB SRL, la cerere si in mod gratuit transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma cu Legea 677/2001.
d) aveti dreptul de a va opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime, ca date care va vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare; in caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.
e) aveti dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care v-au fost incalcate.
f) aveti dreptul de a reclama nerespectarea drepturilor garantate de Legea nr. 677/2001 autoritatilor competente.
Politica de confidentialitate cu privire la politica securitatii datelor personale, acopera modul in care va sunt prelucrate datele cu caracter personal care va identifica cand apelati la serviciile oferite de platforma VIAJOB. De asemenea se au in vedere si datele persoanelor juridice, partenere sau nu, care utilizeaza serviciile platformei VIAJOB (www.viajob.ro).
Politica de confidentialitate furnizeaza informatii referitoare de tip „cookie”, utilizarea lor de catre terti si modul de dezactivare.
Aveti optiunea de a seta browserul dumneavoastra astfel incat sa respinga „cookies” pentru dezactivarea acestora. Dezactivarea „cookies” va avea un impact negativ asupra navigarii pe platforma si nu veti putea vizualiza anumite imagini sau accesa anumite optiuni sau facillitati ale platformei.
In momentul apelarii la serviciile SC VIAJOB SRL, prin crearea unui cont, completarea unor formulare de contact, inscriere sau prin accesarea diferitelor servicii si produse VIAJOB, vizitarea anumitor site-uri din reteaua VIAJOB sau prin activarea de materiale promotionale sau publicitare, VIAJOB va prelucra informatiile dumneavoastra cu caracter personal capabile sa identifice o anumita persoana.
In unele sectiuni ale siteurilor, VIAJOB va cere sa furnizati date personale,ce pot include numele dumneavoastra, adresa, adresa de e-mail, numarul de telefon, numarul cardului bancar, informatiile de contact, informatii necesare facturarii unor servicii cat si alte informatii prin care va pot identifica. In alte zone ale siteurilor noastre, VIAJOB poate sa colecteze informatii sau colecteaza informatii demografice care nu va pot identifica. Exemplu: codul postal, varsta, sexul, interese si hobby-uri, etc. De asemenea putem sau colectam combinatii ale tipurilor de informatii.
In momentul crearii a unui cont pe platforma VIAJOB sau completarea anumitor formulare de inscriere va pot fi solicitate informatii ca numele, prenumele, adresa de email, data nasterii, sex, profesie, cod postal, numar telefon, domeniul de activitate si interese personale. Crearea acestui cont sau completarea formularelor care cer aceste date pe platforma VIAJOB cat si abonarea la serviciile noastre ne faciliteaza accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal.
VIAJOB poate primi de asemenea si poate inregistra pe serverele sale informatii referitoare la adresa IP-ului si informatiile de tip cookie a site-ului solicitat de dumneavoastra.
De aceea VIAJOB va utiliza informatia stocata cat si detaliile furnizate de dumneavoastra la inregistrare si activitatea desfasurata pe site-urile noastre – in scopul de a va facilita accesul la informatiile si serviciile de care aveti nevoie, pentru a imbunatatii anumite produse si servicii si pentru a va informa referitor la ultimele produse si servicii de care poate sunteti interesat.
Informatiile cu caracter personal care utilizatorii le posteaza in locurile sau spatiile publice ce apartin VIAJOB, cum ar fi zone de tip-ul forum-urilor, chat-urilor, listelor cu discutii sau baza de date cu CV-uri cautabile, ar putea fi copiate si stocate de catre terti asupra carora VIAJOB nu are nici un control. Noi nu suntem responsabili pentru faptul ca terte parti utilizeaza informatii pe care le-ati postat sau le-ati facut disponibile in spatiile publice apartinand VIAJOB.
VIAJOB nu isi asuma raspunderea si responsabilitatea pentru utilizarea CV-urilor de catre terte parti, care au fi putut accesa CV-urile cat timp acestea erau stocate in baza noastra de date cu informatii deschise; VIAJOB actioneaza astfel ca factor pasiv cu privire la afisarea de date din cuprinsul CV-ului in retelele si serviciile de cautare gen: www.Google.com sau alte motoare de cautare sau indexare continut; De aceea VIAJOB nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi trasa la raspundere in ceea ce priveste activitatea motoarelor de cautare existente in mediul online.
Utilizarea informatiilor adunate pe platforma VIAJOB fie ca sunt personale, demografice, colective sau tehnice, au scopul: de a solutiona intrebarile dumneavoastra, a imbunatati site-ul nostru www.viajob.ro si de a consulta utilizatorii in vederea cresterii calitatii produselor si serviciilor oferite. Odata cu folosirea sau inregistrarea pe platforma noastra, v-ati dat acordul asupra utilizarii datelor dumneavoastra cu caracter personal si asupra termenilor si conditiilor VIAJOB pentru a fi informati prin e-mail, telefon sau alte forme de comunicare asupra actualizarii site-urilor web, noilor oportunitati oferite de VIAJOB si asupra informatiilor aditionale care sunt in interesul dumneavoastra precum si newsletter-ului cu informatii utile. Utilizarea datelor cu caracter personal de catre VIAJOB este in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in legatura cu protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
VIAJOB nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terti informatiile dumneavoastra sau parti din informatiile cu caracter personal.
VIAJOB poate, totusi, transmite informatia tertilor in urmatoarele cazuri:
1. cu acordul dumneavoastra.
2. daca este necesara transmiterea unor informatii in vederea furnizarii produselor si serviciilor solicitate de dumneavoastra.
3. in cazul in care informatia este necesara partenerilor companiei pentru a imbunatati sau a facilita unele produse si/sau servicii pe care le solicitati dumneavoastra. Companiile partenere au dreptul de a utiliza datele cu caracter personal furnizate direct de VIAJOB doar in masura in care este necesara asistenta lor.
Putem transmite informatii cu caracter personal autoritatilor sau institutiilor publice conform prevederilor legale sau de buna credinta doar daca:
1. este prevazut intr-o dispozitie legala in vigoare.
2. protejeaza drepturile companiei VIAJOB sau a companiilor partenere.
3. previne savarsirea unei sau mai multor infractiuni sau protejeaza siguranta nationala.
4. protejeaza siguranta individului sau siguranta publica si nationala.
5. aceste informatii sunt necesare in vederea rezolvarii diferitelor situatii.
6. in cazul in care activitatea utilizatorului contravine: termenilor si conditiilor interne a VIAJOB, instructiunilor de utilizare a anumitor produse si servicii.
7. in cazul in care VIAJOB fuzioneaza sau e achizitionata total sau partial de o alta companie, atunci baza de date e transferata noului operator.
8. in cazul in care VIAJOB devine insolvabila, voluntar sau involuntar, prin lichidatorul, administratorul sau cumparatorul, atunci baza de date poate fi vanduta, autorizata, tranzactionata doar cu acordul instantei. In cazul in care vor aparea situatii mentionate mai sus veti fi anuntati prin e-mail sau printr-un anunt postat pe platforma VIAJOB.
Pe platforma VIAJOB, printre alte servicii aveti posilibitatea inregistrarii propriului CV in baza noasta de date. Odata cu inregistrarea, sunteti implicit de acord sa faceti CV-ul dumneavoastra public tertilor (persoane fizice, juridice sau companii din strainatate care solicita VIAJOB serviciul de cautare in CV-uri) care au acces la CV-urile din baza noastra de date (pentru a face spre exemplu: angajari, recrutare, etc).
Daca vor dori, acestia pot debloca datele dvs. de contact si veti putea fi contactati de catre ei. Facem tot posibilul sa limitam accesul la CV-urile din baza noastra de date doar persoanelor juridice, companiilor, firmelor de resurse umane, managerilor de personal, specialistilor in resurse umane care va pot facilita serviciile cerute de dumneavoastra. Totodata VIAJOB nu isi asuma responsabilitatea asupra utilizarii CV-urilor de terti care au accesat CV-urile cat timp au acces la vizualizarea bazei noastre de date.
Puteti sa renuntati la serviciile si produsele oferite de VIAJOB si sa stergeti CV-ul dumneavoastra din baza noastra de date oricand printr-o cerere scrisa si semnata, dar totodata ne rezervam dreptul sa nu o facem daca avem semnat un contract valabil intre parti. VIAJOB nu raspunde in cazul postarii unor informatii eronate sau a altor persoane decat cea a subsemnatilor utilizatori a serviciilor noastre. VIAJOB confera dreptul utilizatorului de a modifica datele dumneavoastra de contact pe care le-ati inregistrat printr-o cerere scrisa, unele aspecte de care sunteti interesat ce includ noile informatii despre produse si serviciile lansate. De asemenea puteti sa solicitati operatorului stergerea datelor dumneavoatra printr-o cerere scrisa si semnata. Stergerea sau modificarea datelor dumneavoastra cu caracter personal o puteti solicita trimitand un email de solicitare pe oricare din emailurile companiei VIAJOB. Pentru confidentialitatea si securitatea datelor dumneavoastra, VIAJOB pastreaza informatia si datele dumneavoastra pe servere securizate de mare performanta.
VIAJOB poate difuzeaza anunturi si oferte sub aspect grafic, ce pot contine imagini, animatie, video, anunturi text sau apar sub forma de link-uri text prin intermediul unei companii externe (email, telefon, etc.) si care mai apoi permit afisarea reclamelor si ofertelor. VIAJOB ofera posibilitatea tuturor utilizatorilor platformei si va incurajeaza sa trimiteti comentarii, intrebari si sugestii. Informatia care ne este trimisa prin intermediul formularelor de contact va fi folosita intr-un mod confidential pentru a informa, a imbunatatii produsele si serviciile VIAJOB. In cazul oricarei schimbari a politicii de confidentialitate vom publica pe platforma online in asa fel incat sa fiti informati in permanenta cu privire la politica noastra de confidentialitate. Daca aveti orice intrebari cu privire la politica noastra de confidentialitate va rugam sa ne scrieti un email catre rubrica de contact.

Informatii generale colectate de Viajob.ro
Viajob.ro utilizeaza informatia stocata – detaliile furnizate de dvs la inregistrare sau completarea formularelor de contact, aplicare si activitatea desfasurata pe site-ul nostru – in scopul de a facilita accesul la acest site, de a imbunatati anumite produse si servicii si pentru a va informa referitor la ultimele produse si servicii de care sunteti interesat.
Pentru utilizatorii care au aplicat pe www.viajob.ro sau au creat un cont pe site si doresc sa nu mai primeasca informari pe adresa de email sau telefonic, este necesara trimiterea unui email la adresa contact @ viajob.ro (fara spatii) cu titlul “Dezabonare comunicari Viajob.ro” iar datele dvs. vor fi sterse din sistem.
Pentru utilizatorii abonati la newsletter, dezabonarea se poate face direct din ultimul newsletter primit pe adresa dvs de email. Dezabonarea se face automat.
Pentru utilizatorii abonati la alertele de job, dezabonarea se poate face direct din ultimul email primit pe adresa dvs. de email. Dezabonarea se face automat.

Securitatea datelor
Pentru confidentialitatea si securitatea datelor, datele dvs. sunt protejate pe servere securizate TLS(Transport Layer Security – protocol criptografic care permite comunicatii sigure pe internet). Viajob.ro face toate eforturile necesare si foloseste ultimile tehnologii disponibile pentru a asigura protectia si securitatea datelor.

Feedback
Viajob.ro ofera posibilitatea utilizatorilor site-ului de a trimite comentarii, intrebari si sugestii. Orice informatie care este trimisa prin intermediul formularelor de contact va fi folosita tinand cont de dreptul la confidentialitate si la imagine al persoanelor.

Modificari ale politicii de confidentialitate
Daca vom considera ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, vom publica respectivele modificari in aceasta pagina pentru a va informa cu privire la tipurile de informatii pe care le colectam si modul in care le utilizam. Daca aveti intrebari cu privire la politica noastra de confidentialitate, va rugam sa ne scrieti pe e-mail. Va multumim ca folositi serviciile Viajob.ro. Va asiguram ca vom incerca sa va oferim intotdeauna cele mai bune servicii.

Help-Desk