FAQ – INTREBARI SI RASPUNSURI PENTRU CANDIDATII VIAJOB

Aceste raspunsuri acopera 99% din intrebarile adresate de candidatii VIAJOB.
Click pe intrebare pentru a citi raspunsul!

Cand o sa fiu contactat de echipa VIAJOB?

Ai aplicat online la un loc de munca prezent pe platforma VIAJOB? Doar candidatii care au aplicat online si sunt selectati de catre angajator vor fi contactati de echipa VIAJOB! Nu este productiv sa contactam candidatii care nu sunt selectati, astfel procedeaza toate agentiile de recrutare care au un flux mare de aplicanti!

Care este comisionul pe care trebuie sa il platesc?

In momentul de fata, Viajob nu percepe comision, taxe de mediere, taxe de procesarea dosarului si nici alte taxe ascunse. Cu VIAJOB ai locuri de munca strainatate fara comision!

Cum aplic cu succes la un loc de munca?

Pentru a aplica cu succes trebuie sa accesati pagina respectivului loc de munca, apoi click pe butonul verde „APLICA JOB” buton pe care il gasiti afisat in cadrul fiecarui anunt. In fereastra care vi se deschide trebuie: sa completati NUME, PRENUME, EMAIL, TELEFON, sa atasati CV(preferabil in limba engleza) CV in format .DOC sau .PDF, sa completati cu grija codul antispam, sa cititi si sa acceptati “Termeni si conditii” si “Politica de confidentialitate” VIAJOB. Dupa ce parcurgeti acesti pasi cu succes veti primi un mesaj si un email care confirma aplicatia dvs!

Pot sa aplic la un loc de munca prin email?

Nu! Pentru a va maximiza sansele de angajare trebuie sa aplicati respectand formularul de aplicatie prezent in fiecare anunt de angajare.

Cum verific ca am aplicat cu succes?

Dupa ce ati aplicat cu success veti fi redirectionat pe pagina care confirma aplicatia dvs. Veti primi si un email de confirmare.

Transportul si cazarea sunt oferite de catre angajator?

Aceste detalii se stabilesc in urma interviului cu angajatorul. Majoritatea angajatorilor cu care colaboreaza VIAJOB ofera asistenta privind cazarea dar aceasta facilitate depinde de fiecare angajator in parte. Exista angajatori care ofera facilitati privind transportul, VIAJOB nu incurajeaza angajatorii sa faciliteze gratuit transportul datorita neseriozitatii anumitor candidati.

Care este procesul de recrutare pe care trebuie sa il sustin?

Procesul de recrutare difera in functie de angajator si de cerintele lui. In general acest proces include interviuri prin telefon sau videoconferinta(in general prin Skype) direct cu angajatorul sau cu un consultant VIAJOB. In urma acestor interviuri veti primi raspunsul final de angajare.

Pot sa aplic la mai multe locuri de munca?

Da, puteti aplica daca considerati ca sunteti potrivit pentru acel loc de munca. Nu abuzati cu zeci sau sute de aplicari pentru acelasi tip de loc de munca fiindca riscati sa fiti blocati permanent de sistemul de aplicatii VIAJOB.

De ce acte am nevoie pentru intocmirea dosarului de angajare?

Informatii privind actele veti primi in urma interviului cu angajatorul. In general actul de identitate, actele de calificarea profesionala si cazierul judiciar, dar acestea pot varia in functie de cerintele angajatorilor.

Salariul afisat la locul de munca este fix?

Salariile afisate au caracter informativ, este afisata suma maxima pe care este dispus un angajator sa o plateasca pentru un candidat la respectivul loc de munca, salariul maxim depinde de calificarea si experienta profesionala a candidatului. In momentul cand sunteti selectat de catre angajator VIAJOB va contacteaza si va prezinta contractul de munca in care este precizat clar salariul si termenii contractuali, dvs. decideti daca doriti sa acceptati oferta respectiva de munca.

Exista locuri de munca care nu necesita limba straina?

Da.

In ce limba trebuie sa trimit CV-ul?

Este indicat sa trimiteti un CV actualizat in limba engleza. Recomandat ca CV-ul sa contina o poza recenta cu dvs.

O sa lucrez cu contract de munca?

Da! VIAJOB incurajeaza doar munca bazata pe un contract ferm de munca.